Jornades de Podcasting i Premis de Podcasting 2010

El passat cap de setmana del 29 al 31 d’octubre es van celebrar a Barcelona les V Jornadas de Podcasting (jpod per als amics), un punt de trobada de la comunitat podcaster, formada per la gent que elabora els seus propis programes de ràdio i els penja a internet per a que puguin ser descarregats. Aquestes jornades van comptar amb la participació de més de 200 persones, i van reunir podcasters i oients de tot l’Estat espanyol.

Es tracta d’un esdeveniment molt interessant per als membres de la comunitat podcaster, tant per la possibilitat de posar en comú experiències i participar en tallers formatius, com per a que els autors dels programes i els seus oients es puguin conèixer en persona. A més, en aquesta edició es van atorgar per primer cop els Premis de Podcasting, per tal de reconèixer i premiar els millors podcasts en diferents categories (Tecnologia, Humor, Ciència…).

I resulta que el podcast “Dame la voz”, del que formo part, va ser premiat en la categoria de millor podcast de Notícies, Actualitat i Política. “Dame la voz”, juntament amb la versió en català “Dóna’m la veu” és un podcast setmanal, que pren la forma d’una tertúlia amb gent jove (bé, cada dia una mica menys…) en la que es comenten les noticies més destacades de la setmana amb un to desenfadat i buscant punts de vista independents. El projecte es va posar en marxa el febrer de 2008, sent-ne jo un dels impulsors, però sobretot gràcies a un bon amic, el podcaster Carles Fenollosa.

L’equip de “Dame la voz / Dóna’m la veu” no havia presentat candidatura al guardó ni demanat el vot, però la possibilitat de que hi haguessin nominacions from the floor, en base a propostes i votació populars, ens ha fet guanyar el premi. Aquest detall li dóna un valor especial, ja que constitueix un reconeixement a la dedicació i la feina feta per l’equip de DLV, tant des de la Asociación Podcast com del conjunt dels seus oients.

Si teniu curiositat, podeu escoltar el podcast a www.donamlaveu.com

Tagged with:
 

2 Responses to “Jornades de Podcasting i Premis de Podcasting 2010”

 1. Kike Silva escrigué:

  Muy buenas Garcerán;

  Perdona que te responda en acstellano, pero aunque no tengo problemas para entender o leer el catalán, para escribir ya es otro cantar.
  En mi caso, nosotros fuimos ganadores en la Categoría de mejor Podcast de Ciencia. Me sorprende ( y corrígeme si me equivoco, en catalán por supuesto si quieres) que dices que no presentásteis candidatura, cuando en las bases de los premios se especificaba que para poder ser votado, uno de los miembros del podcast debía ser simpatizante o asociado de la asociación, y que había que presentar la candidatura.
  OJo no quiero decir nada con esto, porque indudablemente sois posiblemente el mejor podcast de los que yo escucho al menos, y a parte de este premio quizás os mereciérais algunos más.

  Un saludo

 2. Kniffel Spielen escrigué:

  grandioso faniamos de icoibamot y seteruco con ssent eratos. argues a jupoi y bianaci mosono con abricos obatersol!

Leave a ReplyRss Feed Tweeter button Linkedin button
Better Tag Cloud