Obama i el discurs de Martin Luther King

Posted by xfahndrich on divendres, 16 gener 2009 under Speeches in English | Be the First to Comment


Barack Obama, en el seu discurs A More Perfect Union”  del 18 de març de 2008, aconsegueix renovar el discurs polític americà, al mateix temps que li permet posicionar-se millor de cara a la campanya electoral contra Mc Cain, anul·lant les crítiques més ferotges dels republicans que volien convertir la seva imatge en la d’una mena d’agitador racial radical.

Amb aquest discurs Barack Obama marca distàncies amb el discurs de Martin Luther King. Supera el discurs reivindicatiu i dicotòmic de King. Reconeix que la comunitat negra pateix, reconeix que hi ha diferències d’oportunitats i discriminació, però no ho centra només en el fet racial sinó que ho trasllada més enllà… És especialment, aclaridor aquest passatge en el que parla dels seus orígens i aprofita per explicar que és alguna cosa més que un negre americà…

Sóc el fill d’un home negre de Kenya i una dona blanca de Kansas. Em van criar amb l’ajuda d’un avi blanc que va sobreviure una depressió per a servir en l’exèrcit de Patton durant la Segona Guerra Mundial i una àvia blanca que va treballar en una planta de fabricació de bombarders en Fort Leavenworth mentre que ell estava en ultramar. He anat a algunes de les millors escoles d’Amèrica i he viscut en una de les nacions més pobres del món. Em vaig casar amb una afroamericana negre que duu la sang dels esclaus i dels amos d’esclaus – una herència que hem passat a les nostres dues precioses filles. Tinc germans, germanes, nebodes, nebots, oncles i cosins, de cada raça i cada tonalitat, dispersada a través de tres continents, i mentre visqui mai no oblidaré que la meva història no hauria estat possible en cap altre país de la terra.

Add A Comment

You must be logged in to post a comment.